Esti aici
Acasa => Monden => Cum a serbat Regina Elisabeta a II-a aniversarea a 69 de ani de la ascensiunea la tron

Cum a serbat Regina Elisabeta a II-a aniversarea a 69 de ani de la ascensiunea la tron

Regina Elisabeta a II-a a celebrat sâmbătă împlinirea a 69 de ani de la ascensiunea sa la tronul Marii Britanii, în intimitate, la Castelul Windsor, din cauza pandemiei de coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În ultimele trei decenii, regina s-a deplasat la moşia de la Sandringham din estul Angliei pentru a sărbători Crăciunul împreună cu familia şi apoi obişnuia să rămână pe acel domeniu până la aniversarea de la 6 februarie.

„În această zi din 1952, regina a urcat pe tron după moartea tatălui său, regele George al VI-lea”, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al familiei regale.

Cu toate acestea, pandemia a perturbat tradiţia, iar regina a petrecut mare parte din această perioadă la Windsor, împreună cu soţul său, prinţul Philip, duce de Edinburgh, şi un grup restrâns din cadrul personalului.

Cum a serbat Regina Elisabeta a II-a aniversarea a 69 de ani de la ascensiunea la tronCum a serbat Regina Elisabeta a II-a aniversarea a 69 de ani de la ascensiunea la tron

Tatăl său, regele George al VI-lea, a decedat la 6 februarie 1952. În acea zi, prinţesa Elisabeta la acea vreme, în vârstă de 25 de ani, se afla la mii de kilometri distanţă, participând la un turneu în ţările din Commonwealth alături de soţul ei, ducele de Edinburgh. Cuplul princiar se afla în Kenya în ziua în care regele a murit în somn, din cauza unui cancer pulmonar, în reşedinţa regală de pe domeniul Sandringham.

Potrivit agenţiei britanice Press Association, va fi acordată o zi liberă în plus în iunie 2022, când regina va sărbători Jubileul de Platină (70 de ani de la urcarea pe tron).

Mărimea rochiilor Reginei este secret de stat

După ce o rochie este desenată şi design-ul este aprobat de către Regina Elisabeta, un prototip şi un tipar din bumbac tare este creat pentru ca detaliile fine să fie aplicate înainte de a se trece la coaserea rochiei propriu-zise.

Toate bucăţile de material sunt tăiate şi montate pe un manechin cu mărimea şi forma corpului Reginei Elisabeta a II-a. Trebuie menţionat că mărimile reginei sunt confidenţiale şi strict secrete. După ce modelul final este potrivit pe manechin, croitoreasa este informată despre toatea detaliile rochiei de la nasturi, tivuri, guler şi mâneci.

Pentru crearea pălăriilor pe care toată lumea le admiră la Regina Elisabeta se foloseste un prototip similar, făcut din paie.

Drama neștiută a actriței Kate Beckinsale. A pierdut un copil: „Mă prăbușisem pe dinăuntru”

Kate Moss și fiica ei, pe același podium, în prezentarea Fendi de la Paris. De ce boală suferă Lila Moss

Cum își educă Ducesa de Cambridge copiii, în public. Secretul lui Kate Middleton

Pentru a ţine o „contabilitate’ a rochiilor purtate de suverana britanică, designerii le dau acestora nume. De asemenea, este esenţial să fie ţinut un jurnal al fiecărui costum: de exemplu, dacă Regina Elisabeta a II-a a purtat o rochie roşie într-o vizită în sudul Angliei, atunci acea culoare nu va mai fi purtată câteva luni, chiar dacă design-ul vestimentaţiei diferă total de rochia purtată iniţial.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: