Esti aici
Acasa => Stil => Copiii abandonați la Spitalul Marie Curie, îngrijiți de zeci de bătrâni voluntari

Copiii abandonați la Spitalul Marie Curie, îngrijiți de zeci de bătrâni voluntari

Zeci de bătrâni voluntari merg zilnic la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a le aduce puțină alinare copiilor abandonați în unitatea medicală. (Foto: captură Știrile Pro TV)

Bunicii voluntari îi hrănesc și le oferă iubire bebelușilor abandonați de mame. Acesta este cazul și unei bătrâne de 73 de ani, Ioana Antonescu. Are cinci copii și zece nepoți, dar toți locuiesc departe. Dar de două săptămâni merge la spital pentru a ține în brațe bebelușii mai puțin norocoși.

Citește și: MELANIA MEDELEANU: „A dărui nu se face cu măsură”

″O ţin în braţe, îi dăm să mănânce, dacă este udă o schimbăm, facem gimnastică. Mă simt foarte bine, uşurată aşa. Mă gândesc la copiii mei când erau mici″, a afirmat doamna Antonescu pentru Știrile Pro TV.

Zeci de alte persoane în vârstă merg câteva ore pe săptămână la Marie Curie pentru a petrece timpul cu bebelușii internați la secția de terapie intensivă a spitalului.

Bătrânii au aflat despre proiectul „Niciun copil singur în spitale” de la Clubul Seniorilor, unde sunt implicați în diverse activități. Pentru a putea avea grijă de bebeluși, ei au urmat un curs de două zile ca să își aducă aminte cum se ține în brațe un copil, cum să îl hrănească și cum să îi schimbe scutecul.

Citeșe și: „Munca mea aduce valoare în viețile altora și-n a mea”. Un antreprenor social din Belgia ajută copiii din lumea întreagă

Potrivit statisticilor, aproximativ 1.000 de copii sunt abandonați anual în maternități, fiind lipsiți de dragostea maternă. Mai mult, un copil abandonat are nevoie de o perioadă dublă de spitalizare față de unul care are familia aproape.

Dar și bunicuții sunt ajutați de acest program – se simt utili și scapă de singurătate. Momentan, 34 de bătrânei s-au înscris în acest program.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: