Esti aici
Acasa => Sanatate => Codașii Europei. Suntem singura ţară din UE unde aproape un sfert din populaţie are toaleta în curte

Codașii Europei. Suntem singura ţară din UE unde aproape un sfert din populaţie are toaleta în curte

Reading Time: < 1 minut


România este singurul stat membru UE unde aproape un sfert din populaţie trăieşte în locuinţe care nu au toaleta în interior, arată datele Oficiului European pentru Statistică.

Potrivit Eurostat, ponderea locuinţelor din România care nu au o toaletă în interior este de peste zece ori mai mare decât media din UE.

În 2019, aproximativ 2% din populaţia Uniunii Europene trăia în locuinţe care nu aveau o toaletă în interior, în scădere cu 1,7 puncte procentuale comparativ cu 3,7% în anul 2010.

Statele UE care stau cel mai prost la acest capitol sunt: România, unde 24,2% din locuitori nu aveau o toaletă în interiorul locuinţei, Bulgaria (13,7%), Lituania (10%), Letonia (8,7%), Estonia (4,7%) şi Ungaria (3,1%).

La celălat capăt al clasamentului, ponderea locuinţelor fără o toaletă în interior este mai mică de 1% în 19 state membre UE, în frunte cu Suedia (unde este aproape de 0%), urmată de Luxemburg, Malta, Olanda şi Slovenia (toate cu 0,1%) şi Germania (0,2%).

The post Codașii Europei. Suntem singura ţară din UE unde aproape un sfert din populaţie are toaleta în curte appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: