Esti aici
Acasa => Monden => Celentano din Las Fierbinți a cerut 900.000 de euro de la CREDIDAM, pentru toate aparițiile sale. Decizia instanței

Celentano din Las Fierbinți a cerut 900.000 de euro de la CREDIDAM, pentru toate aparițiile sale. Decizia instanței

Adrian Văncică, celebru pentru rolul Celentano din serialul Las Fierbinți, de la Pro TV, a dat în judecată CREDIDAM și a cerut aproape 900.000 de euro pentru toate aparițiile sale. Actorul este nemulțumit că nu i-au fost repartizate corect drepturile de autor de la Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Independenți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Adrian Văncică a spus că pentru toate aparițiile în perioada 2010 – 2016 a încasat 30.000 de euro, dar suma ar fi trebuit să fie mult mai mare. Mai mult, în 2010 și 2011, CREDIDAM nu i-a dat niciun ban. Actorul a pierdut în primă instanță procesul, dar a făcut apel în speranța că rezultatul va fi schimbat.

”Reclamantul, prin avocat, solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, obligarea organismului de gestiune colectivă CREDIDAM la plata sumei de 4.050.000 lei echivalentul a 900.000 euro, de la data introducerii acțiunii, reprezentând diferența dintre remunerația cuvenită a artistului și remunerația efectiv plătită pentru toate sursele de colectare interne și externe pentru perioada 2010-2016 (…)

Nu omite producțiile care la acest moment sunt generatoare de cea mai mare audienta si, implicit, de cea mai mare remunerație pentru artiști: Serialul Las Fierbinți difuzat de Pro TV, unde artistul Vancică Adrian interpretează rolul lui Celentano, film retransmis prin cablu /ambiental/ internet etc.

În plus, reclamantul face parte si din trupa de stand-up comedy Cafe Deko care își desfășoară activitatea in Centrul Vechi din București cu spectacole săptămânale, zona arhicunoscuta si frecventată de public”, se arată în cererea lui Adrian Văncică.

Citește și: Ce sport practică Violeta, fiica Andreei Marin. Este mai popular în rândul bărbaților

Citește și: Igor Bogdanoff a murit la șase zile după fratele său, Grichka.Ce au pățit celebrii gemeni din Franța

Citește și: Connect-R, despre dependența de droguri: „Mă dureau organele”. Cum s-a lăsat de cocaină

Punctul de vedere al CREDIDAM. Celentano din Las Fierbinți a cerut 900.000 de euro

Reprezentanții CREDIDAM au prezentat în instanță modul de calcul. Sumele de bani se stabilesc în funcție de repertoriu și nu au legătură cu aparițiile sale în filme, pe scenă sau la diferite emisiuni, potrivit fanatik.ro.

De asemenea, au fost depuse la dosar toate chitanțele pentru sumele primite de Adrian Văncică.

Experții au declarat că diferența dintre suma primită de Văncică și cea pe care o mai are de primit este foarte mică. Astfel, Celentano din Las Fierbinți a pierdut pe fond, dar a făcut apel. Deocamdată trebuie să plătească cheltuielile de judecată.

“Îl va obliga pe acesta să plătească pârâtului suma de 18.600 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat și onorariu expert parte”, a stabilit instanța potrivit sursei citate.

Câți bani primește Adrian Văncică pentru rolul Celentano din Las Fierbinți

„Las Fierbinți” se difuzează de mai bine de 10 ani la Pro TV şi are un succes imens la publicul din România.

Adrian Văncică, interpretul unuia dintre cele mai dificile roluri, „Celentatno”, este plătit cu 1.500 de euro pentru fiecare episod filmat.

Pro TV ar fi vrut inițial să îi dea rolul lui Celentano cântărețului Mihai Mărgineanu, cel care este Ardiles în serial. Adrian Văncică a explicat de ce nu a fost ales, în cele din urmă, Mihai Mărgineanu în rolul bețivului, dar și cât de greu i-a fost să se acomodeze cu personajul.

„De asta n-a fost Margineanu, pentru că beția e greu de jucat pentru un actor, darămite pentru cineva care nu e actor. Și am găsit un drum. Celentano în primul sezon avea câteva apariții , apoi lucrurile au evoluat firesc” a povestit Adrian Văncică.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: