Esti aici
Acasa => Monden => Ce relație are actrița Iarina Demian cu fiul ei, Tudor Chirilă: „Chiar dacă avem puncte de vedere diferite…” / EXCLUSIV

Ce relație are actrița Iarina Demian cu fiul ei, Tudor Chirilă: „Chiar dacă avem puncte de vedere diferite…” / EXCLUSIV

Tudor Chirilă provine dintr-o familie minunată. A fost și este un copil iubit. Nu doar el, ci și fratele lui, Ionuț. Destinul a făcut ca artistul să fie în timp coleg de breaslă chiar cu mama lui, Iarina Demian. Asta i-a ajutat să-și facă împreună și mai multe amintiri uimitoare, de neprețuit. Au o relație frumoasă, atât pe scenă, cât și în spatele cortinei, deși uneori au puncte de vedere diferite. Iată ce interviu de suflet ne-a oferit marea actriță în noul număr al revistei VIVA!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Doamnă Iarina Demian, încep prin a vă felicita pentru spectacolul „Visul American“, care a avut premiera la începutul lunii decembrie! Vă rog să ne împărtășiți primele impresii, „la cald“… Ce fel de feedback ați primit din partea publicului?

Noi am tratat publicul ca fiind unul inteligent, și nu ca pe unul care se mulțumește cu foarte puțin. Desigur, nu este un spectacol obișnuit și nu putem ști ce își dorește publicul în subconștient, dar îndrăznesc să cred că aplauzele din final înseamnă emoție, respect, admirație.

Citește și: Florin Piersic Jr și Tudor Chirilă joacă într-un film cu Michael Keaton și Samuel L. Jackson:”Adevărata întâlnire a fost cu…”

Citește și: De ce nu vrea Tudor Chirilă bonă pentru copii:”Nu sunt bun la chestia asta”

Citește și: Andrei Ștefănescu și fosta soție, Antonia, primele declarații după ce fostul ei iubit a spus că s-au împăcat:„Atunci când ai un copil…”

Citește și: Anamaria Prodan a cerut ajutorul Ambasadei Americii, în conflictul cu frații Becali:„Urmăriri noaptea cu mașinile, cu scandaluri, cu înjurături…”

Ce relație are actrița Iarina Demian cu fiul ei, Tudor Chirilă

Eu sunt din aceeași generație cu Tudor, așa că știu, cel puțin în ceea ce ne privește, ce înseamnă… Visul american. Aș vrea să ne spuneți însă ce reprezintă această sintagmă pentru dumneavoastră și ce v-a determinat să abordați acest subiect.

Nu am fost sedusă de la început de această idee, fiindcă știu ce înseamnă un „one man show“. Înseamnă un actor în „bătaia gloanțelor“ sau, așa cum am scris în caietul program, un nebun care vrea să atingă cerul cu podul palmei… În ce privește monoloagele lui Eric Bogosian, mărturisesc, a fost alegerea lui Tudor Chirilă, care a considerat că aceste monoloage îi sunt indispensabile, iar eu am fost de acord că ele pot fi reunite într-un spectacol pe care l-am numit simplu „Visul American“. Am considerat că monoloagele lui Bogosian, deși scrise în anii ’80, sunt de o actualitate răvășitoare.

O să vă întreb, evident, și pe dumneavoastră cum a fost să colaborați din nou cu Tudor. Îmi imaginez că presiunea este mai mare în astfel de situații, la fel și așteptările publicului.

Colaborarea noastră a început din anul 2000 și durează și acum. Am traversat „furtuni, cutremure, inundații“, dar ne-au unit mereu căutările, poezia cuvintelor, muzica, dar mai ales descoperirea adevărului dintr-un text dramatic. Cum am putea să-l servim mai bine și cum am putea să provocăm emoția pe care să o simtă și spectatorul.

Iarina Demian, despre cele mai mari realizări pe plan profesional

„Am încercat să risipesc incertitudinile și să țin pasul frumoasei lui nebunii, în speranța că voi reuși“, spuneați. Acum, după premieră, ce sentimente vă încearcă?

Da, m-am referit la Tudor când am spus că am încerat să țin pasul frumoasei lui nebunii, fiindcă nu este simplu să faci un spectacol din nouă monoloage, nu este simplu să unești aceste trăiri și să le dai un sens, nu este ușor să găsești parteneri nevăzuți pentru ca unicul actor de pe scenă să-și poată trăi emoțiile. În schimb, nu cred că aș fi fost capabilă să susțin un asemenea tur de forță, așa cum o face Tudor. Cred că în acest spectacol el și-a depășit limitele.

Sunteți actriță de teatru și film, dar și scenarist și regizor, cu o carieră prodigioasă. Privind în urmă, care sunt cele mai mari realizări pe plan profesional? Ce sacrificii pe plan personal ați făcut pentru a ajunge la statutul de acum?

Mi-am impus reguli, mi-am înfrânt timiditatea, am muncit enorm, m-am luptat, am avut îndoieli, am cultivat lucruri indispensabile, mi-am recunoscut greșelile și am luat-o mereu de la capăt.

„Nepoții mei în număr de trei sunt un dar de la Dumnezeu”

Aveți doi copii, Ionuț și Tudor, iar fiecare a călcat pe urmele unuia dintre părinți, îmbrățișând pasiunea pentru sport și pentru cinematografie. V-ați temut vreo clipă că, având părinți celebri, va exista mereu un termen de comparație?

Nu există o bucurie mai mare decât să-ți vezi copiii că încearcă să desăvârșească ceea ce ai iubit și ai realizat tu. Când Tudor era mic, copiii cu care se juca în curtea blocului mă strigau „mama lui Tudor“. Acum, pentru mulți sunt tot „mama lui Tudor“ și mai puțin Iarina Demian. Desigur, eu sunt și mama lui Ionuț și când am avut ocazia să-i văd meciurile de fotbal am fost la fel de pasionată. Nepoții mei în număr de trei sunt un dar de la Dumnezeu. Ei m-au transformat în ceea ce sunt acum: o persoană fericită, veselă care răspunde la numele de Iarina, are părul roșu și viața în față.

Cum este relația profesională dintre dumneavoastră și Tudor? Dar cea personală? Cum este Iarina Demian ca mamă?

Lucrăm împreună din anul 2000 și traversăm împreună tot ce înseamnă această Golgotă, dar și această imensă bucurie. Cineva spunea „actorul este un scufundător ce coboară în străfundurile sufletului, de unde își adună pasiunile, le scoate la suprafață, le perie, le șlefuiește ca să le transforme în simptome fizice“. Chiar dacă avem puncte de vedere diferite, întotdeauna înving încrederea, respectul și iubirea.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE IANUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI.

Sursă foto: Arhivă, Captură ecran

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: