Esti aici
Acasa => Stil => Ce este embolia cu lichid amniotic, complicația care aproape a ucis-o pe Andreea Bălan

Ce este embolia cu lichid amniotic, complicația care aproape a ucis-o pe Andreea Bălan

După ce, luni seară, a suferit un stop cardiac pe masa de operație, în timpul nașterii prin cezariană, Andreea Bălan se află încă la terapie intensivă, însă le-a transmis un mesaj fanilor săi. Ea le mulțumește celor care se gândesc la ea.

Andreea Bălan a suferit o embolie cu lichid amniotic

Artista a spus că stopul cardiac a survenit in urma unei embolii cu luchid amniotic, un eveniment foarte rar, dar extrem de grav, care poate fi fatal. Mai mult, complicația e foarte greu de diagnosticat și nici nu se poate spune foarte exact care ar fi factorii de risc, din moment ce apare atât de rar.

Ce este embolia cu lichid amniotic și cum se manifestă

Andreea Bălan a suferit o embolie cu lichid amniotic. Mai exact, lichidul amniotic sau mici bucăți de țesut fetal, au ajuns în sângele mamei. Aceste țesuturi pot trece de bariera placentei în anumite cazuri, de exemplu atunci când aceasta suferă o traumă. Odată ajuns în sângele mamei, lichidul amniotic produce un răspuns imun care duce la tulburări de coagulare în plămânii și în vasele de sânge ale mamei.

Un asemenea eveniment se manifestă prin dificultăți de respirație, scăderea bruscă a tensiunii, probleme de coagulare, sângerări, senzație de frig, tulburări de ritm cardiac, pierderea cunoștinței, convulsii și stress fetal. Din fericire, fetița Andreei Bălan se născuse deja atunci când mama a intrat în stop cardiac.

De ce apare embolia cu lichid amniotic

Pentru că este un eveniment atât de rar, factorii de risc sunt destul de puțin cunoscuți. Specialiștii spun că ar fi vorba de:

– Vârsta mamei, peste 35 de ani.
– Probleme ale placentei.
– Preeclampsia.
– Travaliul indus medical.
– Cezariana.
– Excesul de lichid amniotic.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: