Esti aici
Acasa => Monden => Ce este baba ganoush și cum o faci rapid, acasă

Ce este baba ganoush și cum o faci rapid, acasă

Baba Ganoush, sau salata de vinete arabeasca, este similara cu cea traditional romaneasca, insa se deosebeste prin consistenta cremoasa si pasta de susan, ingredient pentru care e si consacrata. Iaurtul grecesc din reteta este optional si are rol de a da textura cremoasa, insa poate fi exclus complet sau poate fi inlocuit cu maioneza.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețetacu o textură deosebită și un gust extrem de aromat datorită multitudinii de ingrediente.

Reţetă baba ganoush – ingrediente și mod de preparare 

Ingrediente:

  • O vânătă mare
  • 2 linguriţe de sare
  • Un căţel de usturoi dat prin presă sau tocat mărunt
  • 2-3 linguriţe de zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe de tahini
  • Opţional – o jumătate de legătură de pătrunjel, busuioc sau coriandru, după preferinţe

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul pe treapta medie şi aşază o tavă de copt la mijlocul cuptorului.

Taie vânăta în felii de 0,5 centimetri. Presară pe deasupra lor sare şi lasă-le pe un blat de lemn să iasă lichidul amărui din ele, aproximativ 10 minute. După expirarea timpului, clăteşte-le cu apă şi usucă-le bine cu prosoape de hârtie.

Aranjează frumos feliile de vinete pe o foaie de copt şi aruncă un strop de ulei de măsline peste ele, plus o linguriţă de sare. Lasă-le la copt timp de 5-10 minute. La jumătatea timpului, întoarce feliile de vinete pe cealaltă parte, ca să se coacă uniform. Când sunt moi şi capătă o culoare brun-aurie, e vremea să le scoţi din cuptor. Pune feliile de vinete în folie de aluminiu, ca să-şi păstreze umiditatea, şi aşteaptă 5 minute.

Scoate feliile de vinete din folie şi descojeşte-le uşor. Pune pulpa într-un blender şi mixează până obţii o compoziţie omogenă.

Adaugă sucul de lămâie, usturoiul zdrobit sau tocat mărunt, un pic de sare şi pasta de tahini, apoi amestecă uşor, până salata capătă o textură cremoasă. Dacă vrei să incluzi şi verdeţuri, acum este momentul – adaugă-le în blender şi mixează câteva secunde. Gustă şi vezi dacă mai e nevoie de sare sau tahini.

Citește și:

Roxana Ghiță de la Survivor, criticată dur de colegii Războinici: „E foarte tristă mereu, e căzută”

Mama lui Mihai Mitoșeru, operată de urgență! ‘Vă rugăm să donați sânge’

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman s-au despărțit, după 9 ani de relație: „Ajunsesem să nu mai funcționăm”

Serveşte baba ganoush cu pita sau chipsuri de porumb (în cazul în care ai intoleranţă la gluten)

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: