Esti aici
Acasa => Stil => Casa Regală a României dă în judecată statul român. Care este motivul și ce daune se cer

Casa Regală a României dă în judecată statul român. Care este motivul și ce daune se cer

Casa Regală a României dă în judecată statul român, într-un proces demarat în anul 2015 de către Regele Mihai, iar daunele pe care membrii familiei regale le cer sunt de ordinul milioanelor de lei.

La doar patru luni de la decesul Regelui Mihai, fiicele sale, Majestatea Sa Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker, cer Ministerului Apelor și Pădurilor peste un milion de lei drept compensații financiare ca urmare a faptului că Majestatea Sa nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 140 de mii de hectare de păduri ce i-au fost restituite prin lege.

În urmă cu trei ani , Regele Mihai a dat în judecată statul român pentru a primi compensațiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care le deține în zona Săvârșin și care se află într-o zonă protejată. ”Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate de reclamantul Majestatea Sa Regele Mihai I al României și continuată de moştenitorii Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Alteţa Sa Regală Principesa Elena a României (Elena a României, Helena de Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României (Sofia a României, Sofia de Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României (Maria a României, Marie of Romania), Walker Irina Prin Mandatar Tuca Ion în contradictoriu cu pârâţii Garda Forestieră Oradea și Ministerul Apelor și Pădurilor, având ca obiect refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2018” – se arată în decizia magistraților.

Citește și – Fostul Principe Nicolae își revendică titlul și drepturile. Va da în judecată Casa Regală

Citește și – Care sunt legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României și Casele Regale ale Europei

Sursă foto: Facebook

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: