Esti aici
Acasa => Lifestyle => Beauty => Bunătăți pentru Paște: Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume

Bunătăți pentru Paște: Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de usturoi pisat
  • 200 g zahăr brun
  • 80 ml oțet balsamic
  • 2 batoane de scorțișoară
  • ¼ linguriță de piper cayenne
  • sare
  • Pentru cușcuș
  • 60 g cușcuș
  • 1 morcov fiert
  • 50 stafide
  • 1 legătură de verdeață în amestec
  • ulei de măsline
  • sare, apă/supă clară fiartă

Mod de preparare:

Pune cușcușul și stafidele într-un castron nemetalic, toarnă lichid fierbinte cât să-l acopere, amestecă și acoperă.Lasă-l deoparte 15-20 de minute.

Între timp, pune uleiul într-o tigaie și rumenește cotletele de miel (deja asezonate) câte două minute pe fiecare parte. Pune-le într-un castron și dă-le deoparte.

Pune în aceeași tigaie usturoiul și rumenește-l un minut, la foc mic. Completează cu zahăr, oțet, scorțișoară, sare și piper. Lasă cât să obții un sos ușor lipicios. Adaugă cotletele și ține-le puțin pe foc ca să ia cât mai multă aromă.

Taie morcovul cubulețe și adaugă-l în salata de cușcuș împreună cu verdeața tocată fin, sare și ulei de măsline după gust.

Servește cotletele cu garnitură de cușcuș și sos din belșug.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Articolul Bunătăți pentru Paște: Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume este un articol original Femeia.ro. Copyright 2015 Burda Media Bucuresti. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al Burda Media Bucuresti.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: