Esti aici
Acasa => Familie => Bun venit în spațiul Lucrativ

Bun venit în spațiul Lucrativ

Diana Goanţă şi Dan Achim au fost mereu fascinaţi de Bucureşti, de istoria lui şi şi-au dorit să poată lăsa un semn în viaţa urbei, iar întâmplarea le-a scos în cale o casă veche de peste 100 de ani din zona Foişorului de Foc, pe care să o recondiţioneze şi căreia să-i dea o nouă destinaţie. Aşa a luat naştere Lucrativ, un spaţiu boutique de evenimente.

mural
Muralul din lounge, care scoate casa din zona clasică, este pictat de Wanda Hutira, iar canapeaua, măsuța de cafea, fotoliile și scaunele sunt de la Mobila Dalin.

semn stradaTimp de peste 15 ani, aici a funcționat un internet café, pe care Dan și Diana îl știau de pe vremea liceului, care se află la doar câteva minute distanță. „Pe vremea aceea, aveam colegi care mai fugeau de la ore și ajungeau în acest internet café. Înainte de asta, casa a fost locuită de unul dintre actualii proprietari, împreună cu părinții săi, practic aceasta este casa în care a copilărit, iar acum locuiește în unul din apartamentele din casă, care se află în aceeași curte.”

Spațiul Lucrativ poate deveni gazda perfectă pentru evenimente creative cum ar fi brainstorminguri, conferințe, lansări de produse, dezbateri, meet-up-uri, workshopuri sau chiar filmări. Această cameră este gândită pentru luat masa sau pentru pauzele de cafea din timpul evenimentelor.

Ce doi au amenajat spațiul de evenimente cât mai personal, flexibil și au păstrat multe detalii care dau casei farmecul ei de secol trecut. Totuși, există și elemente moderne, precum pictura murală din lounge, care imaginează un scenariu postapocaliptic, în care oamenii au lăsat planeta pe mâinile maimuțelor.

lucrativ meeting room
Cea mai mare provocare de până acum? Renovarea. Fiind o casă veche, este destul de greu în prezent să găsești oameni care se pricep la recondiționarea anumitor elemente.

Amenajarea spațiului a început în ianuarie 2019 și a durat șapte luni, pe partea de concept și design interior au lucrat cu echipa de la FOUR Design Studio, iar de implementare s-au ocupat singuri. Spațiul este împărțit în patru camere, trei dintre ele sunt în stil vagon, astfel că, dacă deschizi ușile cu glasvand, se creează un singur spațiu.

camera verde
Toate birourile se pot strânge ușor și depozita, astfel încât se creează spațiu liber foarte repede, necesar pentru diverse evenimente.

„Am renovat casa complet, am schimbat chiar și geamurile care fuseseră vopsite cu negru. Parchetul nu a mai putut fi salvat, însă am montat unul foarte asemănător cu ceea ce era înainte. Ne-am bucurat că ferestrele și glasvandurile originale erau pe poziții, astfel că am putut să le recondiționăm și să le folosim. Am încercat să păstrăm cât mai mult din specifi cul casei și să o scoatem în evidență cât mai mult. Bovindoul era de fapt un dulap de depozitare și ne-am bucurat enorm să îi dăm viață”, mai spun Dan și Diana.

bovindou
Bovindoul era folosit de foștii chiriași pe post de dulap de depozitare. După renovare, a primit o nouă viață.

Lucrativ nu este o afacere, ci un proiect de suflet, cei doi își doresc să creeze o comunitate în jurul casei. Intră pe www.lucrativ.ro să descoperi mai multe detalii despre acest spațiu de evenimente.

lucrativ colaj
Mobilierul din casă a fost realizat în atelierul de mobilă al tatălui Dianei, care produce mobilă pe comandă. www.mobigo.ro

 

Citește și: Auriul revine. Cum îl poți folosi pentru a decora locuința

Articol reaizat de Elena Mihăescu

Foto: Sebastian Moise

The post Bun venit în spațiul Lucrativ appeared first on Casa și Grădina.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: