Esti aici
Acasa => Monden => Bulgaria a eliminat toate restricțiile la intrarea în țară pentru turiștii români. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Bulgaria a eliminat toate restricțiile la intrarea în țară pentru turiștii români. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Bulgaria nu mai cere turiştilor români declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătăţii bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei”, a transmis MAE.

În acest context, MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile bulgare şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea bulgară”, a mai precizat MAE.

Ministerul
Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita
asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la
Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de
Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi
preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: