Esti aici
Acasa => Monden => Buchete de flori mireasă, cununie civilă: din pasiune pentru natură

Buchete de flori mireasă, cununie civilă: din pasiune pentru natură

Floral, romantic, tradițional, esențial, neconvențional… alegerea buchetului este unul dintre cele mai frumoase, dar și cele mai dificile momente pentru mireasă, indiferent că vorbim de cununia civilă sau cea religioasă. Este de fapt un detaliu care va fi prezent în majoritatea fotografiilor și care caracteriza, alături de rochie și coafură, întreagă ținută nupțială.

Stilul compozițiilor florale trebuie să fie în concordanță cu armonia nunții, cu modelul rochiei și, mai presus de toate, să reflecte sufletul miresei și să-i pună în valoare frumusețea. Pe lângă aceste aspecte, în faza de alegere, este bine să aruncăm o privire și asupra tendințelor actuale care implică nu doar aspectele florale, ci toate elementele nunții, începând cu fotografiile.

Care sunt tendințele în materie de buchete de mireasă?

Stilul bucolic, boho-chic, simplitatea, eleganța și tradiția sunt adjectivele cu care am putea descrie cel mai bine tendințele buchetelor de mireasă ale următorului sezon de nunți.

Schimbarea stilului de viață din ultimii ani a dus, de fapt, la o redescoperire a gesturilor mici și la căutarea esențialității. Iată cele mai populare compoziții:

Buchet Hoop sau cerc: plin de spirit și neconvențional. Este un cerc de lemn, metal, plastic sau crengi învelite cu flori, fructe de pădure sau alte elemente decorative. Poate fi decorat parțial sau complet. Formă sa rotundă îți permite să-l ții ca pe un buchet tradițional de flori sau să-l porți ca și cum ar fi o geantă. Este de fapt extrem de versatil, ideal pentru cununii civile, poate fi colorat și decorat cu multe modele și nuanțe, înfrumusețat cu detalii care îi marchează personalitatea, precum flori romantice, plante suculente, fructe mici, panglici…

La fel că și Hula Hoop de la care s-a inspirat și de la care și-a luat numele, Buchetul Hoop s-a născut în Statele Unite. Este o soluție foarte originală care conferă lejeritate și un aer fresh ținutei. Se adaptează tuturor stilurilor, de la shabby chic la country. Ideale pentru o ceremonie cu un plus de originalitate, acestea sunt buchete de flori mireasa, cununie civila: din pasiune pentru natura.

Buchet cu Astilbe: floare vie dar în același timp romantică, este floarea momentului pentru realizarea compozițiilor de nuntă, datorită efectului sau de penaj. Este o plantă foarte răspândită în țări precum Japonia, China și America de Nord, caracterizată prin efectul de puf al florilor dense și ramificate, disponibile în diverse culori, de la cele mai estompate nuanțe până la cele mai vibrante culori. Datorită rezistenței sale la diferite temperaturi este o compoziție ideală pentru toate anotimpurile, chiar dacă cea mai bună perioadă este din mai până în septembrie, care coincide cu înflorirea sa. Astilbe poate fi folosită singură sau ca detaliu pentru a înfrumuseța buchetul de nuntă și este adorat de mirese datorită formei sale deosebite care reușește să ofere moliciune, ca o adevărată pernă moale. Este o floare extrem de versatilă care poate fi combinată, de exemplu, cu trandafiri, bujori, dar și flori cu tulpină lungă precum crinii. Simbolizează frumusețea delicată.

Buchet cu iarbă de Pampas: o alegere îndrăzneață, dar în același timp elegantă și romantică. Iarba de Pampas este o plantă erbacee argentiniană, de unde și denumirea „Pampas”, caracterizată prin flori în formă de pene, capabile să dea un aspect de basm buchetului. Culorile sunt superbe. Crem, argintiu și roz sunt, de fapt, nuanțe ideale pentru toate tipurile de compoziții: delicate, elegante sau country-chic. Sunt adesea folosite singure sau ca garnitură alături de flori mai delicate precum trandafiri, flori sălbatice și anemone. Pe lângă aspectul sau, o garanție a succesului scenic, chiar și în fotografie, este o floare foarte rezistentă la toate temperaturile și mediile, caracteristică care o face potrivită pentru toate perioadele anului. Aspectul sau luxuriant creează o atmosfera bucolică pentru ceremonii cu o atmosfera retro, intimă sau informală. 

Flori sălbatice: sunt perfecte pentru nunți originale, dar și minimale, o întoarcere la esență și la ceea ce oferă natură. Și, ce ar putea reprezenta mai bine simplitatea decât florile sălbatice? Simbol al autenticității, cu forme și culori nedefinite, uneori luminoase, alteori mai pale, sunt perfecte pentru evenimente informale, country sau retro. Potrivit pentru o mireasă care iubește frumusețea lucrurilor mărunte, mediul înconjurător și simplitatea. Printre cele mai folosite flori se numără mușețelul, margaretele, florile de nu-mă-uită și astilbele descrise mai sus. 

Coroniță de flori: coronițele de flori sunt o altă necesitate în industria nunților. Acestea dau miresei o notă bucolică și romantică și pot fi folosite pentru a înlocui sau pentru a le asorta buchetul, cu culori moi sau luminoase, reflectând personalitatea miresei. Sunt folosite de miresele care fac o nuntă în mijlocul naturii, dar și iarnă, dacă doresc un aspect de Crăiasa Zăpezii, o coroniță cu flori albe și inserții argintii este ideală.

Forme și combinații extravagante: în formă de geantă de mâna, evantai, colier, brățară… nu există limite ale imaginației, compoziții ideale pentru o mireasă neconvențională care vrea să uimească invitații. De asemenea, fructele, ierburile aromatice, frunzele comestibile, fructele de pădure sunt protagonistele buchetelor extravagante, un trend original. Ele vor lăsa prietenii și rudele „cu gura căscată”.

Extravaganța și esențialitatea sunt, așadar, cuvintele cheie ale nunților din ultimii ani, dar mai ales din anii ce vor să vină, alături de compozițiile veșnic verzi care au fost întotdeauna iubite și visate de mirese pentru cea mai frumoasă zi.

Sensul florilor

Alegerea este adesea influențată și de sensul pe care îl evocă fiecare floare în parte, unele, de exemplu, romantice precum trandafirii și bujorii, emblemă iubirii fericite sau orhideele, simbol al iubirii eterne și al feminității.

Dulceața, prietenia și fidelitatea sunt mesajele date de garoafe, în timp ce lalelele simbolizează dragostea perfectă, onestitatea, pasiunea și credința. Crinul sporește frumusețea, fertilitatea florilor de portocal, vivacitatea floarea-soarelui, dar și recunoștința și respectul.

Selecția buchetului pentru mireasă este așadar foarte largă, sfatul meu este să alegi o compoziție care să te reprezinte pe deplin, să-ți pună în valoare rochia și coafură și să fie în concordanță cu stilul nunții și mai presus de toate cea mai frumoasă zi.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: