Esti aici
Acasa => Sanatate => Beneficiile extra-salariale tot mai importante pentru candidați

Beneficiile extra-salariale tot mai importante pentru candidați

Cererea de candidați este în creștere, iar angajatorii devin tot mai flexibili și depun eforturi suplimentare pentru păstrarea celor mai buni dintre ei.  

Salariul nu mai este cel mai important criteriu de alegere a angajatorului, cel puțin pentru angajații din domenii precum finanțe, limbi străine, contabilitate, inginerie și middle management. Devin esențiale pachetele de beneficii, proiectele la care lucrează, tehnologiile utilizate, dar și locația angajatorului.

„Observăm că pentru categoria professional, pachetele de compensații și beneficii se diversifică tot mai mult: mese de prânz gratuite, săli de sport cu personal trainer, mașină de serviciu sau loc de parcare gratuit. Acestea se adaugă la abonamentele de sănătate și decontarea transportului, care erau în oferta companiilor. În plus, devine tot mai importantă calitatea spațiului de lucru, distanța până la locul de muncă, posibilitatea de a lucra de la distanță. Împreună, aceste beneficii pot ajunge la 50% din valoarea salariului candidatului”, spune Marga Radu, Head of Permanent Placement în Adecco România.

Specialistul Adecco adaugă că, la rândul lor, candidații sunt din ce în ce mai atenți la oportunitățile profesionale oferite de angajator, la experiențe de învățare, traininguri și condiții de lucru. În momentul în care nu le găsesc într-un loc de muncă, sunt dispuși să facă o schimbare, să caute în altă parte ce își doresc și să o ia de la capăt.

Pentru candidații cu vechime mai mică de zece ani, expunerea la proiecte internaționale reprezintă o sursă suplimentară de motivare. Pentru angajații seniori importanți, companiile acordă programe specializate de dezvoltare în carieră, MBA, cu valori de până la 35.000 de euro. Alți angajatori oferă pentru angajații performanți și loiali concedii suplimentare cum ar fi perioade sabatice de până la un an.

Piața recrutării crește cu 30% în prima jumătate a anului 2018

Specialiștii Adecco apreciază, pe baza tendințelor din 2017 și a semnalelor din piață din acest an, că 2018 va fi cel mai spectaculos an în industria de recrutare din ultimii 10, dar extrem de dificil pentru angajatori.

„Estimăm că piața de recrutare va crește cu 25 – 30% în 2018, datorită investițiilor anunțate de către companiile străine care acum intră pe piața din România, dar și pentru că angajatorii existenți sunt în curs de extindere. Din ce în ce mai multe companii folosesc forța de muncă specializată pentru livrarea proiectelor internaționale, iar acest lucru se simte pe piața noastră. România a devenit un centru regional de servicii și își consolidează poziția în domeniu”, spune Marga Radu care adaugă că în această perioadă companiile din SUA sunt cele mai active pe partea de IT și servicii suport și estimează că Adecco va opera peste 1.100 de plasamente în prima parte a anului, cele mai multe fiind în București.  

Foto: Dreamstime

The post Beneficiile extra-salariale tot mai importante pentru candidați appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: