Esti aici
Acasa => Monden => Artiștii își exprimă regretele după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Era o mare valoare, nu se poate compara cu nimeni”

Artiștii își exprimă regretele după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Era o mare valoare, nu se poate compara cu nimeni”

Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri, lăsând un gol imens în sufletele tuturor! Este doliu în cinematografia românească și mulți artiști și-au exprimat regretele după moartea sa. Iată ce mesaje s-au transmis după ce legendara artistă s-a stins din viață la 87 de ani!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital. Vedeta ajunsese de urgență la spital la finalul săptămânii trecute, având o hemoragie digestivă superioară.

Din păcate, în ciuda eforturilor susținute ale medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru legendara actriță.

Regrete după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Marii artiști au transmis mesaje după moartea actriței Draga Olteanu Matei.

Ion Dichiseanu s-a numărat printre cei care a avut o reacție promptă după decesul actriței.

„Ea însăși era o mare valoare. Era un monstru sacru ce nu se poate compara cu nimeni. Inteligența, talent debordant, carismă. De ce oare Doamne Doamne e nedrept uneori cu unii oameni? Sunt înmărmurit, nu am cuvinte”, a transmis Ion Dichiseanu.

Alexandru Arșinel, despre Draga Olteanu Matei: „O persoană deosebită”

Aleandru Arșinel a vorbit, la rândul lui, despre pierderea actriței Draga Olteanu Matei.

„A fost o foarte mare actriţă, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. S-a retras într-o zonă a ţării iubitoare de teatru şi iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamţ, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo”, a transmis Alexandru Arșinel pentru Libertatea.

De asemenea, el și-a adus aminte de momentele pe care le-au împărtășit împreună pe scenă.

„O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunţa la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor.

A jucat în multe creaţii. Chiriţa, scenariu realizat şi jucat de ea. A realizat un succes deosebit şi pe scenă şi în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamţ a creat o echipă de teatru cu care a câştigat mai multe concursuri în ţară. Nu mai vorbesc de scenariile şi acţiunile pe care le realiza în ţară. O mare actriţă. Un om deosebit! Te gândeşti, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriţă. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era aşa cum era, era imensă”, a mai spus Alexandru Arşinel la Antena 3.

Artiștii își exprimă regretele după moartea actriței Draga Olteanu Matei: "Era o mare valoare, nu se poate compara cu nimeni"Artiștii își exprimă regretele după moartea actriței Draga Olteanu Matei: "Era o mare valoare, nu se poate compara cu nimeni"

„Se duce viaţa. Ne ducem”

O mare actriță a murit, iar Victor Rebengiuc și-a exprimat regretul după pierderea unei mari valori.

„Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viaţa. Ne ducem. Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămaşi din vechea generaţie. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puţin eu”, a transmis și Victor Rebengiuc pentru Libertatea.

Citește și: Draga Olteanu Matei, un ultim interviu emoționant, acum o lună:„Pe dinăuntru mă simt puternică, pe afară sunt dărâmată!”

Citește și: De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a vrut să înfieze unul:”Mi-am dat seama că…”

Citește și: Actrița Draga Olteanu Matei a murit pe patul de spital.Avea 87 de ani

Citește și: Cum s-a apropiat Daniel Buzdugan de Dumnezeu:„Sunt un atotpăcătos”. Ce rugăciune spune cel mai des / EXCLUSIV

„Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei!”

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare dragă mi-a fost. Bunul Dumnezeu să o primească în Împărăţia Sa”, a transmis și Oana Pellea pe rețelele de socializare.

„Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut şi care am avut şansa de a-ţi fi alături în scenă, îţi vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanţe familiei şi prietenilor! La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulţi ani în urmă, în scenă, în ‘Crimă pentru pământ’, am învăţat de la dânsa puterea privirii fără cuvinte”, a scris Monica Davidescu pe Facebook.

„Drum bun, Draga. Dumnezeu sa te odihnească”, a scris și Horia Brenciu în dreptul unei fotografii cu Draga Olteanu Matei.

“M-au botezat Draga. Ca să le fiu dragă tuturor…” Veșnică iubire, Draga mea dragă! Mulțumesc pentru drag și dragoste”, a scris Mihai Morar pe Instagram.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și
Cinematografică „I.L. Caragiale” în anul 1956, iar în același an a
debutat deja în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan

Draga Olteanu Matei a fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar’. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru.

„Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, lasă în urma sa roluri memorabile în teatru, film și televiziune. Cu un har inegalabil, a jucat de-a lungul unei cariere prodigioase în zeci de filme și piese de teatru, inclusiv pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, și a făcut peste o sută de roluri în televiziune. Un om minunat, înzestrat cu un imens talent, inteligență și umor.

Drum luminat către stele, doamna DRAGA OLTEANU MATEI! Veți rămâne mereu în sufletele noastre!”, se arată într-un mesaj transmis de reprezentanții Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Sursa foto: Hepta, Facebook, TVR

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: