Esti aici
Acasa => Monden => Andreea Ibacka a fost la un pas să nască prematur: „Am avut contracții aproape fără pauză”

Andreea Ibacka a fost la un pas să nască prematur: „Am avut contracții aproape fără pauză”

Andreea Ibacka a făcut o confesiune dureroasă, după ce a fost la un pas să nască prematur. Soția lui Cabral Ibacka a trecut prin clipe delicate la prima sarcină. În 2018, atunci când era gravidă cu fiica ei, Namiko, actrița a crezut că va naște înainte de termen. Timp de câteva zile a avut contracții aproape fără pauză și ce a speriat-o cel mai mult a fost că personalul medical era total nepregătit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Andreea Ibacka a fost autoarea unei cofesiuni dureroase, la câțiva ani după ce a fost la un pas să nască prematur. În 2018, când era însărcinată cu fetița ei și a lui Cabral Ibacka, vedeta plecase în vacanță, în Malta. Nimeni nu se aștepta însă la ce avea să urmeze. Actrița din serialul „Adela” s-a confruntat atunci cu contracții dese, încât a crezut că o va aduce pe lume pe Namiko înainte de termen.

Ieri, pe 17 noiembrie 2021, a fost Ziua Mondială dedicată copiilor născuți prematur. Cu această ocazie, Andreea Ibacka și-a deschis sufletul în fața fanilor ei și a postat un mesaj emoționant. A dezvăluit abia acum că la prima sarcină a fost la un pas să nască prematur. La acea vreme, ea și Cabral Ibacka se aflau în vacanță, în Malta, iar vedeta se confruntase cu niște contracții ce au alarmat-o.

Citește și: Rețeta gătită de Andreea Ibacka care l-a impresionat pe Cabral:„A lins și farfuria de-a tocit smalțul”

Citește și: Cabral și Andreea Ibacka au glumit pe seama numelui fiului lor:”Ea nu și nu, că nu-i place!”

Citește și: Mihai Trăistariu a crescut într-o familie cu violență fizică foarte gravă:„O bătea pe maică-mea groaznic. Legată de calorifer, scos ochiul, târâtă pe jos”

Citește și: Cum a scăpat Iulia Albu de problema căderii părului:„Nu m-am axat doar pe medicație, ci și pe…”

Andreea Ibacka a fost la un pas să nască prematur

Andreea Ibacka a povestit că la acea vreme avea doar 27 de săptămâni de sarcină. În timpul vacanței din Malta, i-au apărut niște contracții neașteptate, aproape fără pauză. S-a îngrijorat teribil, crezând că va naște prematur.

„N-am povestit asta atunci, însă în 2018 am fost la un pas de a naște prematur. Aveam 27 de săptămâni de sarcină, un copilaș de aproximativ 1 kg în burtică și eram în ”vacanță” în Malta. Timp de câteva zile am avut contracții aproape fără pauză. Dese, regulate, așa cum nu ți-ai dori să apară înainte de termen”, a povestit Andreea Ibacka pe rețelele de socializare.

Actrița a trecut prin clipe delicate la prima sarcină

Ceea ce a speriat-o și mai tare pe actriță a fost că personalul medical de pe insulă era complet nepregătit. Andreea Ibacka a mărturisit că avea impresia că aplicația ei de sarcină îi e de mai mare folos decât personalul de gardă de la unitatea medicală.

„Iar pe insulă am descoperit un sistem sanitar complet nepregătit, trăind tot timpul cu senzația că aplicația mea de sarcină îmi oferă mai multe informații prețioase decât personalul de gardă cu care am interacționat la „cel mai bun spital privat de-al lor”.

Am detaliat deja pe stories, însă rezumând… m-au anunțat că urma să nasc în noaptea respectivă și apoi m-au trimis înapoi la hotel, pentru a nu se complica cu o turistă cu probleme de sarcină. Pe ieșire „m-au liniștit”, în schimb, spunându-mi că „sunt șanse ca bebelușul să supraviețuiască”, a continuat artista.

Artista, mesaj emoționant de Ziua Mondială dedicată copiilor născuți prematur

Din fericire, după ce s-a întors în România, Andreea Ibacka a reușit să-și nască fiica la termen. Pentru asta a fost însă nevoie de tratament, repaus la pat și… multe rugăciuni. Se declară un caz norocos. După experiența din 2018, artista s-a pus în pielea părinților cu bebeluși născuți prematur și crede că le este foarte greu. Pentru a-i sprijini, ea a făcut postarea emoționantă.

„M-am întors în România și cu multă grijă din partea doctorului meu, cu rugăciuni, cu tratament, cu repaus la pat timp de 6 săptămâni, am născut peste termen (la 41 de săptămâni) o fetiță perfect sănătoasă. Știu, sunt un caz norocos!

Astăzi este ziua internațională a prematurilor, acești mici luptători pentru care greutățile apar încă din primele secunde de viață, odată cu dependența de un incubator, incapacitatea de a respira singuri, greutatea extrem de redusă ș.a.m.d.

Însă foarte greu le este și părinților bebelușilor născuți prematur, care cu siguranță și-au imaginat diferit primele zile alături de puii lor, întâia atingere, primele zâmbete…”, a mai transmis soția lui Cabral.

„Părinții micuților luptători vor ști că nu sunt singuri”

În încheierea postării, Andreea Ibacka i-a îndemnat pe toți admiratorii ei să lase un mesaj de încurajare pentru toți părinții bebelușilor născuți prematur. Postarea a strâns imediat mii de like-uri și zeci de comentarii.

„Acesta este gândul meu bun pentru familiile ce se confruntă cu această provocare. Dacă vrei să te implici și tu, te rog lasă un mesaj de încurajare la postarea aceasta, iar părinții micuților luptători vor ști că nu sunt singuri în această încercare”, a conchis vedeta.

Sursă foto: Instagram

 

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: