Esti aici
Acasa => Stil => Adolescentă cu media 9.86 la BAC, nu se poate înscrie la facultate din cauza unui manual pierdut

Adolescentă cu media 9.86 la BAC, nu se poate înscrie la facultate din cauza unui manual pierdut

O adolescentă care a reușit să obțină media 9.86 la examenul de bacalaureat a trecut printr-o situație uluitoare. Liceul a refuzat să îi elibereze diploma și foaia matricolă pentru că a pierdut un manual.

Alice Mihaela Brânză a absolvit cursurile Colegiului I.L. Caragiale din Ploiești. Deși a obținut o medie mare la bacalaureat, conducerea liceului a refuzat să îi elibereze foaia matricolă și diploma de bac după ce tânăra a pierdut manualul de informatică.

Adolescenta a vorbit cu directorul instituției, însă a întâmpinat doar refuzuri, potrivit Adevărul.

Vineri, 12 iulie, Alice a mers din nou la director, de data aceasta însoțită de tatăl ei pentru a încerca să negocieze. Dar nici de această dată nu a rezolvat nimic.

Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie – n.r) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală. M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat tatăl elevei, Marius Brânză.

Mai mult, adolescenta susține că nu este vina ei că a pierdut manualul respectiv. Alice susține că a primit toate manualele pentru ultimul an la finalul clasei a XI-a. Cum nu i-au încăput toate în rucsac, a lăsat trei dintre cărți în dulapul de la școală.

În toamnă, când a revenit la cursuri, dulapul era gol. A reușit să facă rost de două dintre aceste cărți, însă nu și de manualul de informatică. Ceilalți colegi au returnat deja cărțile și nu mai are nicio copie. Tânăra s-a oferit să achite contravaloarea cărții, dar directorului liceului nu a acceptat.

Răspunsul conducerii liceului

Contactată de jurnaliștii de la Adevărul, directoarea liceului I.L. Caragiale, Carmen Băjenaru, a declarat că i-a oferit o alternativă elevei și a explicat de ce nu poate primi contravaloarea cărții.

Domnul respectiv are soluţia pentru ca fiica dumnealui să aducă manualul de aseară de la ora 19.22. I-am transmis printr-o colegă de-a mea. I-am explicat că poată să tragă la Xerox un manual, aceaşi ediţie şi de la ceeaşi editură de la care a şi primit-o şi pe care poată să-l aducă la şcoală. Tatăl elevei a venit în dimineaţa aceasta cu scandal la mine şi i-am explicat că avea de aseară rezolvarea la această problemă. Manualul acela se găseşte în momentul acesta la marea majoritate a elevilor de clasa a XI-a, pentru că le-au primit deja. Se poate duce la orice elev de clasa a XI-a, să-l ceară cu împrumut o jumătate de oră şi să-l tragă la Xerox. Copilul acesta ştia că trebuie să predea manualele din 15 mai. Două luni sunt. Ea zice că dirigintele i-a spus că poate să dea banii pe manuale. Din 291 cât are seria de clasa a XII-a numai ea ştia că poate să dea banii. Nu este voie. Ministerul ne interzice să strângem bani de la copii. Nu putem să strângem acei bani, nu avem unde să-I băgăm, nu avem articol bugetar. În momentul în care termini treaba într-o şcoală trebuie să semnezi o fişă de lichidare”, a afirmat Băjenaru.

Pe de altă parte, aceasta a recunoscut că fetei nu i s-a explicat că poate aduce o copie xerox a manualului în locul celui original.

Eu am nevoie de un manual. Copilul nu a întrebat dacă poate să dea o copie xerox sau un manual scanat. I s-a spus să dea același manual. Nu i s-a precizat că trebuie să fie în coperțile acelea de la editură”, a mai spus directoarea.

În cele din urmă, Alice a găsit o soluție: unul din centrele xerox din Ploiești avea în baza de date toate manualele de liceu. Astfel că tânăra poate returna o copie a manualului pentru a primi diploma de bacalaureat și foaia matricolă.

Sursă foto: Adevărul.ro

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: