Esti aici
Acasa => Monden => Abandonată de colegii de breaslă, Aimée Iacobescu și-a găsit salvarea la Fuego. Cum a ajutat-o cântărețul pe celebra actriță

Abandonată de colegii de breaslă, Aimée Iacobescu și-a găsit salvarea la Fuego. Cum a ajutat-o cântărețul pe celebra actriță

Astăzi a încetat din viață, la 71 de ani, o mare doamnă a scenei românești – Aimée Iacobescu. Din păcate, ultimii ani din viața actriței au fost extrem de triști, din cauza situației financiare precare, subiect pe care revista VIVA! l-a abordat cu Fuego. Iată ce spune artistul despre Aimée Iacobescu, dar și despre condiția multor actori din România.

Actrița Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani.

Actrița Aimée Iacobescu a murit la 71 de ani.

Din păcate, astăzi s-a stins din viață Aimée Iacobescu, o mare artistă a României, care în ultimii ani s-a luptat nu numai cu o boală cruntă, cancerul, ci și cu uitarea semenilor… Deși dispunea de o pensie decentă, actrița ajunsese să trăiască de pe o zi pe alta, iar acest lucru a determinat-o să ceară ajutor chiar prin intermediul unor emisiuni televizate.

Fuego i-a întins o mână de ajutor actriței Aimee Iacobescu atunci când acesteia îi era mai greu.

Fuego i-a întins o mână de ajutor actriței Aimée Iacobescu atunci când acesteia îi era mai greu.

Fuego a ajutat-o pe Aimee Iacobescu

Printre artiștii impresionați de situația disperată a actriței Aimée Iacobescu s-a numărat și Fuego, care în ultimii ani i-a fost apropiat și care nu a rămas insensibil, inițiativa sa de întrajutorare a artiștilor fiind inițiată când Aimée Iacobescu se ruga să fie ajutată. Iată ce a declarat artistul: “Am și sprijinit-o, în ultimii doi ani, prin proiectul meu (n. red. – Art By Fuego). Sumele provenite din picturile realizate de mine, ce pot fi văzute în expoziții din multe orașe din țară, ajută marii artiști și tinerii talentați.” (Probabil că nu mai este o surpriză pentru nimeni, dar harul lui Fuego nu se limitează doar la muzică, artistul fiind și un pictor extrem de sensibil și de talentat.)

Unul dintre tablourile pictate de Fuego (proiectul Art By Fuego)

Din păcate, cea mai dureroasă pentru un artist, mai dureroasă decât lipsa banilor, este… uitarea, spune Fuego. „E păcat că, pe parcursul timpului, mare parte dintre artiștii mari au murit săraci. Ștefan Măhăilescu Brăila a murit decent și sărac, Cornel Vulpe, la fel… E păcat că nu știm să ne prețuim artiștii”, a mai declarat artistul. În concertele sale, Paul Surugiu aduce de fiecare dată un omagiu muzicii românești de calitate și este unul dintre artiștii mari care nu doar că nu uită de unde au plecat, ci își și ajută semenii, el sprijinind prin proiectul său atât artiștii care au nevoie de ajutor, cât și tinerele talente.

 

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: