Esti aici
Acasa => Monden => A murit Benone Sinulescu! De ce s-a stins din viață artistul de 84 de ani

A murit Benone Sinulescu! De ce s-a stins din viață artistul de 84 de ani

A murit Benone Sinulescu. Marele artist s-a stins din viață, joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Potrivit primelor informații, regretatul cântăreț și-a dat ultima suflare la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Familia și apropiații lui sunt acum în stare de șoc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

A murit Benone Sinulescu. Îndrăgitul cântăreț s-a ridicat la Ceruri joi, 18 noiembrie 2021, la 84 de ani. El a pierdut lupta cu o pneumonie care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Marele astist se afla internat în spital de duminică, iar, din păcate, starea sa s-a înrăutăţit continuu. El a decedat joi, în jurul orelor 14:00.

În vară, artistul de muzică populară a mai trecut printr-o mare cumpănă. La începutul lui iulie, a fost găsit inconștient, căzut în casă. Fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, spunea atunci că familia cântărețului a decis ca acesta să fie dus la un centru paleativ, în loc sa fie tratat într-un spital de specialitate.

A murit Benone Sinulescu

Potrivit impresarului, starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.

Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” a declarat Ionuț Pavel pentru TVR.

Citește și: Andreea Marin, despre divorțul de Ștefan Bănică:„Eu n-am greșit’

Citește și: Ioana Filimon de la Bravo, ai stil!, totul despre relația cu noul ei iubit:„Nu mai știa ce să facă să mă împace’ / EXCLUSIV

Ce spuneau medicii acum câteva luni despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu

După ce fostul său impresar a spus că artistul a fost dus de urgență la spital, medicii din Arad din instituția spitalicească unde a fost internat, au spus și eu, la jumătatea lui iulie, cum se simte, de fapt, interpretul de muzică populară.

„Pacientul, deocamdată, este stabil. Este încă internat în unitatea sanitară, încă se fac investigații, încă se modifică anumite scheme de tratament. Deocamdată, la partea asta este stabil. Nu neapărat de la depunerile care sunt existente pe carotide, nu de acolo s-a înrăutățit starea dânsului.

El are mai multe afecțiunni care, din cauza vârstei, se tot degradează. De multe ori glumește cu colegii mei, încearcă să depășească momentul și să fie omul puternic pen care noi îl știam. Soția dânsului este, în mare parte, aici cu dânsul”, a declarat atunci directorul medical al Spitalului din Arad.

Benone Sinulescu, o viață închinată muzicii

Artistul născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican.

Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: