Esti aici
Acasa => Monden => 3 lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește încrederea în tine

3 lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește încrederea în tine

Ești timidă și îți este greu să socializezi, orice ai face nu ești mulțumită de tine și de felul cum arăți și faptul că că te izolezi voit te face să te simți tristă și fără soluții uneori. Psihologii spun că felul în care te simți are legătură și cu modul în care te percepi, iar acesta este un lucru pe care îl poți schimba relativ ușor.

Mai multe studii au arătat că îți poți păcăli cu ușurință creierul să creadă că ești fericită, dacă zâmbești, spre exemplu. Chiar dacă nu ai motive să o faci, simplu efort de a-ți așeza un zâmbet mare pe față poate determina o schimbare radicală în tot organismul.

Există câteva lucruri care te pot face să te simți cu adevărat bine și care, în timp, te vor ajuta să ai din ce în ce mai multă încredere în tine.

Mizează pe zâmbetul tău unic

Ești frumoasă când zâmbești, sigur ți s-a spus asta. Chiar dacă nu ești foarte convinsă de acest lucru, este un punct excelent de plecare pentru o stare de bine. Chiar dacă nu ai o dantură perfectă, un zâmbet sănătos și strălucitor poate fi menținut cu o igiena dentara impecabilă și cu vizite periodice la stomatolog.

Astfel, dacă vei zâmbi mai des nu doar că îți vei face creierul să creadă că ai o stare generală de bine, ci vei atrage și oamenii în jurul tău, iar interacțiunea socială poate conduce la un boost de încredere în sine pe care îl vei constata destul de rapid. Pentru că, nu-i așa, ce este mai plăcut decât să interacționezi cu o persoană veselă și optimistă, care are mereu un zâmbet larg pe față?

Alege ținute care te reprezintă

Da, știm, îți place să fii în pas cu trendurile și să ai în garderobă cele mai noi piese de designer, dar asta nu te scapă de veșnica problemă „eu cu ce mă îmbrac azi?”, urmată de dilema „oare cum îmi stă cu rochia asta pe care nu am fost sigură că trebuie să o cumpăr sau nu?”. Plus că cel mai probabil ai șifonierul plin de haine pe care le-ai cumpărat compulsiv și pe care nu le porți.

Soluția în acest caz este una destul de simplă: cumpără doar lucruri care te reprezintă și în care ești sigură că te simți în largul tău, indiferent dacă asta înseamnă o pereche de stiletto cu tocuri amețitoare sau cămăși largi și confortabile. În funcție de nevoi, adaptează-ți garderoba și nu face compromisuri, nici la calitate, nici la felul în care te simți în ele.

Socializează mai des

Poate nu te simți mereu confortabil să fii înconjurată de oameni, dar capacitatea de a interacționa social este un element decisiv când vine vorba despre încrederea de sine. Începe prin a nu mai refuza ieșirile cu colegii de birou, măcar din când în când. În afară de faptul că vei avea ocazia să îi cunoști și în afara mediului formal de la birou, vei descoperi ce pasiuni aveți în comun și cum le poți întreține.

Un alt lucru pe care l-ai putea face pentru a socializa mai des este să încerci să pleci uneori în vacanță singură. Da, pare un paradox să mergi undeva neînsoțită când scopul este să socializezi mai mult, dar dacă te afli în vacanță, nu ești cu nimeni cunoscut și ești relaxată, este mult mai probabil să interacționezi cu persoane pe care nu le știi. Prima dată va fi mai greu, dar satisfacția de a te fi simțit grozav într-un weekend pe care l-ai petrecut singură, într-un oraș spectaculos va contribui semnificativ la creșterea încrederii în tine.  

Sursă foto: shutterstock

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: