Esti aici
Acasa => Stil => 3 femei cool în funcția de prim-ministru

3 femei cool în funcția de prim-ministru

NOUA ZEELANDA – Jacinda Ardern
Jacinda Ardern este, la 37 de ani, o prezență feminină încântătoare în postura de prim-ministru în Noua Zeelandă, țară ce a mai avut două femei în această poziție, însă niciuna dintre ele nu a provocat un asemenea val de entuziasm ( “Jacindamania”). Ardern are 37 de ani, fiind în prezent cea mai tânără femeie prim-ministru din lume. Sloganul său electoral a fost “Let’s do this.” Este căsătorită cu prezentatorul de televiziune Clarke Gayford și, de curând, cuplul a anunțat că așteaptă un copil.

Jacinda Ardern

ISLANDA – Katrín Jakobsdóttir
Katrín Jakobsdóttir are 41 de ani și a devenit în noiembrie 2017 prim-ministru al Islandei, fiind a doua femeie care deține această funcție în Islanda (prima a fost Jóhanna Sigurðardóttir, între 2009 și 2012). Este liderul alianței Left Green, fiind implicată în politică de mult timp. În trecut, a ocupat funcția de Ministru al Educației și de Ministru al Cooperări Nordice.  Jakobsdóttir este măritată cu Gunnar Örn Sigvaldason și au împreună trei copii.

SERBIA – Ana Brnabić

Ana Brnabić a obținut funcția de prim-ministru al Serbiei în iunie 2017, devenind astfel prima femeie gay într-o astfel de funcție. Brnabić a studiat economia în Statele Uite și apoi s-a reîntors în Serbia, pentru a lucra în domeniul energiei eoliene. A intrat în politică abia anul trecut, conducând Ministerul Administrației Publice. Are ca pasiuni gătitul și vizitarea expozițiilor și este un adevărat fan al fenomenului “The Lord of the Rings”.

Ana Brnabic

Foto: Northfoto, Iceland Monitor

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: